Poslušnost

Obavezno izvršavabje uobičajenih normi ili propisa utvrđenih pravilnikom ili naređenjem nadčinjenog radi efikasnijeg rada i postizanja programskih ciljeva te (disciplinovane) organizacije.

Nepomirljivi protivnici

Neprijateljski odnos dve strane u okviru nepomirljivog rivaliteta na principu suprotnosti. Aktivno suprotstavljanje neke osobe, neke ideologije drugoj, antagonističkoj ideologiji.

Koencidencija

Poduarnost u odnosu među elementima kvalitativno različitih celina i sadržaja. Kad se opaža da se dva predmeta podudaraju u osnovnim svojstvima ili odnosima. Analogno zaključivanje je vrlo važno za proširivanje naših zaključaka. Zaključivanje po analogiji ima samo relativnu vrednost.

Šta je virman


Uplatnica za bezgotovinsko plaćanje se zove virman. Kad firma plaća račun drugoj firmi preko banke, ne gotovinski. Kažemo: virmansko plaćanje. Virman je dvodelna ili trodelna uplatnica na kojoj sa leve strane stoji ime firme koja plaća (vaše firme), u produžetku desno je broj računa kod banke vaše firme.

U drugom redu, levo je ime firme kojoj plaćate i desno broj njihovog računa. Postoji još odeljak za upisivanje svrhe uplate levo, i desno poziv na broj (dodatni broj koji se odnosi na konkretan račun).

Virman je vrlo sličan običnoj uplatnici kojom građanin plaća na račun neke firme (pravnog lica).

Virman nije više dokument, ne overava se u banci da ostane jedan primerak uplatiocu, mada može i to, ali se ne praktikuje. Dokument je izvod koji se dobija na kraju radnog dana ili naknadno sutradan na kome su naznačene sve uplate u toku tog radnog dana.

Kako žive Romi

Romsko poreklo je istočna Indija, iako se verovalo da potiču iz Egipta. Rom na romskom znači čovek. Najviše su se naselili po Balkanu i severnoj Aziji, počev od XIII veka. Karakteristike izgleda:
  • Crna kosa
  • Crne oči
  • Taman ten
  • Nizak ili srednji rast
Prihvataju veru sredine u kojoj žive. Po tradiciji se bave sviranjem igranjem, gatanjem, pevanjem. U romskim običajima se vidi romantika, žeđ za slobodnim životom, poseban moral i navike.

Produžetak života



Kod alhemičara postoji eliksir za produžetak života. To je sveopšti lek; lek za sve. Naročito čudo čini u ljubavi, daje se kao čarobni ljubavni napitak. Pozovite desetak apoteka telefonom i pitajte ih imaju li eliksir ili nešto slično. Javite se ovde kao comment, bas me zanima kakve su reakcije.

Život i analiza kvaliteta

Pre svega treba upoznati suštinu sopstvenog bića, esenciju. Šta sačinjava prirodu sopstvene ličnosti, pa tek onda analizirati poteškoće života.

Koliko traje spavanje?

Normalna dužina sna zavisi od:


Odrastao čovek spava 7 do 9 sati, stara lica 5 do 6. Bebe i do 21 sat.

Lenčarenje


Lenčarimo kad su nam mišići isključeni, opušteni i dok se u smanjenoj meri interesujemo za okolna zbivanja. Za to vreme oporavljamo centralni nervni sistem. Odmor je nužan, naročito posle obimnog rada. Lenština je onaj kome su smanjena interesovanja, dosađuje se, smara se.

Nemaština i ishrana

Da bi se bolesti izbegle treba jesti međovitu hranu. Ne može se osigurati ishrana sa malim brojem namirnica u jelovniku. Bitan je ispravan jelovnik a pravdanje sa nemaštinom je pogrešno. Većina ljudi se nepravilno hrani iz neopravdanih razloga. U Srbiji je popularna ishrana žitaricama (hleb, peciva) dok je potrošnja voća i povrća niska.

Gladovanje


Ishrana je nužna. Zbog nadoknađivanja utrošene energije i zbog rasta, kod dece. Čovek mora uneti dnevno jedan gram belančevina na jedan kg telesne težine. Procenat kalorija u belančevinama u odnosu na ukupne kalorije treba da bude najmanje 10%.